Menu
Ismét részt vettünk a Nagycsaládos Fesztiválon a Magyar Vasúttörténeti Parkban, Budapesten. 
A rossz idő ellenére nagyon sokan voltak.
Mint minden olyan fesztivál, ami gyermekközpontú, a családról szól: rengetek érdekes dolog, játék, szórakozás, de egy kicsit a jövőbe tekintés a cél.
A Földművelésügyi Minisztériumhoz kapcsolódó iskolák is jelen voltak, és mi is ezt a csapatot erősítettük.
Mindenki, aki kiállított, részt vett, programot szervezett, egy célért, a családokért tette.
Mint ahogy az előző fesztiválon, most is próbáltunk az iskola jellegének megfelelő kreatív dolgokkal felhívni a látogatók figyelmét, népszerűsíteni az iskolánkat.
Árultuk a saját termékeinket, termelői áron adtuk a Tanüzemünkben készült friss pékáruinkat és a teasüteményünket. A siker nagy volt, szinte valamennyi készítményünk gazdára talált.   
Kóstoltattuk a húsipari termékeinket, falatkákat készítettünk, amelynek minden alkotóeleme saját termékünk volt.  A siker nem maradt el: az anyukák saját maguk kínálták gyermekeiket és a szülőtársakat, egymásnak reklámozták, hogy nagyon finom.
Készültünk a kicsiknek gyakorlótésztával, megmutattuk a fonott kalács fortélyait, hogyan készítsük el a kiflit, zsemlét stb. Mindezt két tanulónk segítségével valósítottuk meg.  A bemutatónak nagy sikere volt, a kicsik is és a nagyobbak is leültek a gyakorlótésztát sodorni, gyúrni és formázni.
Idén szókeresővel is készültünk, amit speciálisan az iskola profiljához igazítottunk: pék, húsipari, édesipari és mezőgazdasági képzéseinkhez lehetett szavakat keresni.
Meglepetésünkre még a nagymamák is leültek, és együtt játszottak unokáikkal.
Voltak persze képkirakók is, ami szintén iskolánk profiljába vágó képeket rejtett. Itt is nagyon ügyeskedtek a szülőkkel, együtt a csemetéikkel.
Összességében bátran elmondhatjuk: nagyon jól sikerült ez a fesztivál.

 

II. Nagycsaládos Fesztivál

Go to top