Menu

2018. április 13-án a Szakmák Éjszakája rendezvény keretében iskolánk Palotai úti Tanüzemének kapuit már 17 órakor kinyitottuk és sok – sok programmal vártuk a Kedves Érdeklődőket.

Az estét Barna József Igazgató úr szavai nyitották meg és iskolánk tanulóinak műsora következett.

Legnépszerűbbek az interaktív programjaink voltak. Ezek keretében a pékségben megtanultak kalácsot fonni, majd mindenki elkészítette pizzáját, amit utána jóízűen el is fogyasztott.

A cukrász – édesipari tanműhelyben a linzersütés és a mézeskalács díszítés fortélyait tanulták meg a szakma iránt érdeklődők.

A húsipari tanműhelyben üzemlátogatás során megismerkedtek a húskészítmények gyártásához használt gépekkel és berendezésekkel, valamint a szakma védőeszközeivel. A bátrak felpróbálták a lánckesztyűt és a lánckötényt is.

Csiribpusztai Tangazdaságunk új traktora a tanüzem udvarán várta a kicsiket és nagyokat. A mezőgazdaság iránt érdeklődők terményekből képet készítettek és különböző magvakat ültettek.

Kovász Amnézia pékmester elfeledett kenyér receptjének megtalálói kiszabadultak az erre a rendezvényre berendezett szabaduló szobából.

 

Köszönjük a Kedves Vendégek részvételét. Reméljük 2019-ben is találkozunk a Szakmák Éjszakája rendezvényen.

 

Go to top