Adakozás

 

A Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola - nem csupán épületeinek felújítása, valamint a szakképzés nagyszabású átalakítása miatt - mára teljesen átalakult.

Megújult az iskolai vezetés szemlélete, nagyobb hangsúly helyezünk a gyakorlati képzés erősítésére, a tanítási módszerek megújítására, amely garancia a hatékonyabb működésre, mind a tanítás, mind a gazdasági tevékenységek terén. 

A változásoknak köszönhetően az iskola jó irányú fejlődésnek indult. Mára ismét jó a Szent Istvánban tanulni, öröm „szentistvánosnak” lenni. Képzéseink összhangban vannak a Fejér megyei munkaerőpiac igényeivel.

A jobban teljesítő Szent István lehetőségei megnyíltak, bővültek. A befeketedett munka eredményeként a tanulók által előállított termékek értékesítésére még egy új tanboltot is nyitott.

A 2016.októberi kenyér világnapja alkalmából az iskola megrendezte a KENYÉR PROJEKT HETÉT.

Ebben a programban lehetőséget biztosítottunk a város lakóinak, hogy a kenyérről, annak kialakulásáról, házi- és nagyüzemi gyártástechnológiájáról, a hozzá kapcsolódó törvényi előírásokról bemutatókat tartottak szaktanáraink. Ezeken az előadásokon szép számmal jelentek meg az érdeklődők.

Az elméletet követte a gyakorlat, iskolánk akciós kenyérvásárral adott lehetőséget a vásárlóknak a különböző kenyérfajták megismerésére.

Mivel az iskola lehetőségei kibővültek, köszönetképpen adakozott is. A keresztény értékeket közvetítő iskola imáinkba foglalt mindennapi kenyerünk kiosztásával kívánt tisztelegni a kenyér világnapa alkalmából legrászorultabb helyzetben lévő városi lakosoknak.

A kenyerek legyártásában és kiosztásában a 3/11 Pék, végzős osztály tanulói

·         Simon Hajnalka

·         Poór Adrián

·         Rafael Gyula

·         Csonnó Karolina tanulói segédkeztek, Németh Péter mester-szakoktató irányításával.

a kenyér kiosztásának helyszínei:

 

Anya Otthon

Női Szálló

Krízis Központ

 

Go to top